Sağlık turizmi için biraraya geldiler

Sağlık turizmi için biraraya geldiler
8 personelle, hem yerli hem de yabancı hastalarına diş sağlığı alanında hizmet veriyor
Sağlık turizmi için biraraya geldiler

Diş Hekimi Özgür Önder Taşdemir ile eğitim alanında çalışan Celal Can Kocatürk, sağlık turizmi hedefiyle buluşunca, Nisan ayında Clinic Atlantis’i hizmete açtılar. Ege Perla’da bulunan klinik, 8 personelle, hem yerli hem de yabancı hastalarına diş sağlığı alanında hizmet veriyor

haber arası detay

 

Özgür Önder Taşdemir, 25 yıllık diş hekimi. Celal Can Kocatürk ise ailesinin sahibi olduğu okulda yönetici. Kocatürk ile Taşdemir, hasta-doktor ilişkisi ve aynı semtin insanları olmaları nedeniyle uzun yıllardır tanışıyorlar. Zaman içinde ikisinin de sağlık turizmi alanında yatırım yapma hedefi onları biraraya getirmiş. Nisan ayında Ege Perla içinde Clinic Atlantis’i açmışlar. Clinic Atlantis, 280 metrekare alanda 8 personeliyle yerli ve yabancı hastalara diş tedavisi konusunda hizmet veriyor. 

 Dt. Özgür Önder Taşdemir, Celal Can Kocatürk

Özgür Önder Taşdemir, 1979 Konya Ereğli doğumlu. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2001 yılında mezun olmuş ve aynı fakültede 2 yıl Tedavi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmiş. Daha sonra Manisa Turgutlu’da 2005 yılında ilk muayenehanesini açmış. 2013 yılında 2 ortakla birlikte, İzmir Ortodonti Klinikleri adı altında Buca, Bornova ve Hatay’da poliklinikler kurmuş. 2015 yılında Viyana’da DanubePrivateUniversity Master of ScienceOrthodonticsmaster programına başlamış. 2018 yılında “ortodontide mini implant endikasyonları” konulu bitirme tezi ile programı tamamlamış. 2017 yılında Turgutlu’daki muayenehanesini 600 metrekarelik bir polikliniğe çevirmiş ve 6 diş hekimi daha istihdam ederek, kapsamlı diş tedavisi hizmeti vermeye başlamış. 2021 yılında da Salihli’de Özgürce Dent Polikliniği adı altında 400 metrekarelik bir poliklinik daha kurmuş. 4 diş hekimi istihdam edip, kapsamlı diş tedavisi hizmetini Salihli’ye de taşımış. 2023 yılında İzmir Ortodonti Klinikleri’ndeki ortaklığını sona erdirmiş. Özgür Önder Taşdemir, Seçil Taşdemir ile evli, Demir ve Deniz adında iki çocuk sahibi. 

 Celal Can Kocatürk, Kurum Koordinatörü Cansu Özbakan, Dt. Özgür Önder Taşdemir

Celal Can Kocatürk, 1994 Kemalpaşa Bağyurdu doğumlu ama Turgutlu’da büyümüş. Taşdemir ile tanışmaları da o yıllara dayanıyor. 2012 yılında girdiği İzmir Ekonomi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü bitirmiş. Ailesinin sahibi olduğu Kocatürk Okulları’nda yönetici olarak çalışıyor. Kendi sektöründe kazandığı tecrübeyi farklı alanlarda kullanmak isteyen Kocatürk’ün hedefinde sağlık turizmi varmış. Taşdemir ile ortak hedefleri, dostluklarını iş ortaklığına taşımış. Nisan ayında açtıkları Clinic Atlantis ile diş tedavisi alanında kliniklerini yerli ve yabancı hastalara hizmet veren, sektörünün “en”leri arasına sokma ortak amaçları olmuş. 

Dt. Gizem Bayraktaroğlu

Klinik açma kararı almalarının ardından yer seçiminde, ulaşımı kolay, her yere eşit mesafede bir alan belirlemek istemişler. Ege Perla bu konuda amaçlarına uygun alan olmuş. Yüksek hizmet kalitesine sahip otellere yakınlığı, tüm yolların kavşağında bulunması amaçlarına denk düşmüş. Burada 280 metrekare alanda, idari büroları, 3 aktif kliniği ile bir tedavi merkezi kurmuşlar. Ege Perla’nın diğer alışveriş merkezlerine göre daha sakin ortama sahip olmasını da avantaj olarak belirtiyorlar. Sağlık turizmi alanında hizmet veren tesislerin büyük bölümünün şehir merkezinde olduğunu hatırlatan Özgür Önder Taşdemir, “Kendimizi o yoğunluktan soyutlayıp, farklılık yaratmak istedik. Hastalarımızın daha sakin bir ortamda tedavi olabilmeleri ama isterlerse aktivitelere de kolayca ulaşabilecekleri lokasyon olarak bize burası çok uygun geldi” diyor. 

Dt. Murat Atakan Acar

Amaç hasta sayısı değil, kaliteli tedavi
Klinik, diş hekimliği alanında tüm tedavileri yapabilecek şekilde düzenlenmiş. Cihazlar son teknolojiye sahip. Hem tedavi hem de diğer hizmetler konusunda toplam 8 personel çalışıyor. Clinic Atlantis’e yakın 4 otelle anlaşma yapmışlar. Tedavi aşamalarında ihtiyaç duydukları üretim ve hizmetler konusunda da titiz araştırmalar yapmışlar ve firmalarla özel anlaşmaları var. Hastalara sundukları hizmetin en yüksek kalitede olması için belli standartları önemsiyorlar. Bu amaçla İzmir’in en iyi 2 protez laboratuvarı ile anlaşma yapmışlar. Hasta sayısı konusunda bir hedefleri yok. Kendilerine hedef olarak kaliteli hizmeti seçmişler. 

Sağlık turizminde daha etkin hizmet verebilmek için Clinic Atlantis Seyahat Sağlık Turizm firmasını da kurmuşlar. Amaç yabancı hastaların ülkeye seyahatleri ve konaklamaları sırasında da aynı kaliteyi korumak. 

 Clinic Atlantis Ekip

Sağlık turizmi hedefine yönelik başlangıç yatırımlarını tamamlayan Özgür Önder Taşdemir ve Celal Can Kocatürk bundan sonraki hedeflerini şöyle sıralıyor; “Şu anda da yabancı hastalarımız var ama hedeflediğimiz düzeyde değil. Bu nedenle turizm firmamızı daha aktif hale getirmek istiyoruz. İngiltere’de irtibat bürosu açma planımız var. Londra’da açacağımız ofisle İngiltere, İrlanda, İskoçya başta olmak üzere Avrupa’nın her yerinden hastalarımıza kalitemizi bire bir görüşerek aktarabiliriz.  Avrupa bizim hedef pazarımız.  İngiltere’de aktif tanıtım çalışmalarına başladık. İkinci hedefimiz yeni bir klinik açmak. Yeni kliniğin Balçova, Güzelbahçe, Narlıdere bölgesinde olmasını istiyoruz. Körfezin her iki yakasında faaliyet gösterip, hastalarımızın ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Hastalarımız, hangi kliniğe ulaşım daha rahatsa orada tedavi hizmeti alabilecek.”

Clinic Atlantis, sosyal sorumluluk projelerinde de örnek
Henüz Nisan ayında açılmasına rağmen, Clinic Atlantis, İzmir Efe Spor Kulübü İzefe’nin forma sponsorları arasında. Bu sponsorluğun öncüsü de Özgür Önder Taşdemir. Taşdemir’in Demir ve Deniz adında iki çocuğu var. Deniz jimnastik, Demir basketbol ile ilgileniyor. Demir’in İzmir Efe Spor Kulübü’ndeki basketbol antrenmanları ve maçlarını yakından takip eden Özgür Önder Taşdemir, kulübün kurucusu Feyyaz İrdel ile dostluk kuruyor.Basketbol sporuna her zaman destek vermek istediği için kulübe başkan oluyor. Clinic Atlantis de forma sponsoru olarak destek veriyor. 

Genç diş hekimleri Clinic Atlantis’i anlatıyor

Diş Hekimi Gizem Bayraktaroğlu: 
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni 2012 yılında bitirdim. 6 yıl farklı bir klinikte çalıştıktan sonra açıldığı günden bu yana Clinic Atlantis’te çalışıyorum. Burada ortodonti konusunda tedavi hizmeti veriyorum. İzmir Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesiyim. Kliniğimiz multidisipliner bir yaklaşımla çalışıyor. Seçkin hasta kitlesine sahibiz. Çalışma ortamımız çok uyumlu. Çalışma prensibimiz; özgürlük. Ayrıca son teknolojiye sahip cihazlar kullanıyoruz. Bu da mesleğimizi uygulamamızı kolaylaştırıyor. Buraya severek gelip, severek çalışıyoruz. Hastalarımıza yeterli zamanı ayırıp, talep ettikleri ilgiyi gösterebiliyoruz. Sadece sorunlarını çözmüyoruz, sorunlarını onların istedikleri şekilde çözüyoruz. Çalışma ortamımızın rahatlığı bizi, dolayısıyla hastalarımızı da rahatlatıyor. Ben kendi adıma çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Ortam, hasta kalitesi, imkanlar bir diş hekiminin sahip olabileceği en yüksek seviyede. 

Diş Hekimi Murat Atakan Acar: 
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2019 yılında mezun oldum. O tarihten bu yana mesleğimi yapıyorum. 6 aydır da buradayım. Estetik ve kanal tedavisi ağırlıklı olmak üzere diş tedavisi alanında her türlü hizmeti veriyorum. Diş hekimliği benim çocukluk hayalimdi. Çocuk yaşlarımda yaptırdığım bir diş tedavisinde hekimin yaklaşımı, davranışları bana bu mesleği sevdirdi. O yıllardan bu yana hep diş hekimi olmak istedim. Hayalimi gerçekleştirdim. Bu klinik bana sevdiğim mesleği, sevdiğim ortamda yapma fırsatı sundu. Bu klinikte aile ortamına sahibiz. Ben işime mutlu geliyorum, mutlu çalışıyorum. Sevdiğim bir yerde sevdiğim işi yapıyor olmak büyük şans. Hastalarımıza gereken zamanı ayırabiliyoruz. Onlara sadece diş tedavi hizmeti sunmuyoruz. Tüm bilgilendirme aşamalarıyla, alternatif tedavileri anlatarak, tedavilerin aşamalarını, yaşanabilecekleri anlatarak, seçme şansı sunuyoruz. Yani nitelikli hizmet veriyoruz. Hastamızı mutlu edene kadar uğraşıyoruz. Hasta-hekim ilişkisinin nasıl olması gerektiğini burada uygulama şansımız var. Katılımcı tedaviye en iyi örnek bizim kliniğimiz. 

Yorum Yaz