SETBİR Sektörün Geleceğini Tartışmak İçin Çeşme'de Buluştu

SETBİR Sektörün Geleceğini Tartışmak İçin Çeşme'de Buluştu
Tarım ve gıda sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi. Sektörün sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı. SETBİR: Verimlilik, İhracat, Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik Ön Planda
SETBİR Sektörün Geleceğini Tartışmak İçin Çeşme'de Buluştu

Tarıma dayalı sanayi Türkiye ve dünya için stratejik öneme sahip. Sektörde dijitalleşme ve ihracat teşvik edilecek. Gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik için çalışmalar yürütülecek.
SETBİR Kurucuları Anıldı, Sektörün Geleceğine Bakıldı

haber arası detay

SETBİR 47 yıldır Türkiye süt, et ve gıda sanayinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Kurucular minnetle anıldı, sektörün geleceği masaya yatırıldı. Sektör, verimlilik, ihracat ve dijitalleşme ile büyümeyi sürdürecek.

SETBİR Sektörün Sorunlarını Tartışmak İçin Çeşme'de Toplandı
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus Oteli'nde gerçekleşti. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu ve Ulusal Süt Konseyi temsilcileri de katıldı.

Sektörün Önde Gelenleri Bir Araya Geldi

Toplantının açılış konuşmasını SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun yaptı. Coşkun, sektörün dünya ve Türkiye için stratejik önemini vurgulayarak, gıda güvenliğini ve gelecek nesillerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamanın hepimizin sorumluluğu olduğunu belirtti. Coşkun, sektörün ortak sorunlarının çözümü ve kurucularının üstlendiği misyonu yerine getirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar Ev Sahipliği Yaptı

Toplantıya ev sahipliği yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar da konuşmasında SETBİR'in kurucularını minnetle andı. Yaşar, sivil toplumun önemine vurgu yaparak, SETBİR'in sadece sanayicinin değil, süt çiftçisinin, et ve yem üreticisinin, tüketicinin haklarının korunmasında, adil ve sürdürülebilir rekabet ortamının tesisinde, sektörün sorunlarının çözümünde görev aldığını söyledi.

Sektörden Önemli Mesajlar

Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu ve Ulusal Süt Konseyi temsilcileri de sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Konuşmacılar, tarıma dayalı sanayinin dünya ve Türkiye için vazgeçilmez sektörlerden olduğunu, sektörde verimlilik, ihracat, dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin önemli olduğunu vurguladılar.

SETBİR Hakkında

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) 1976 yılında kurulmuştur. SETBİR'in amacı, Türkiye'de süt, et ve gıda sanayiinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. SETBİR üyeleri arasında Türkiye'de hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren et ve süt sanayii firmaları, bu sektörlere tedarik sağlayan firmalar, et, süt ve yem üreticileri yer almaktadır. SETBİR, sektörün sorunlarının çözümü için çalışmalar yürütmekte, sektörle ilgili bilgi ve belgeleri toplamakta ve kamuoyunu bilgilendirmektedir.

Yorum Yaz