Hasanşeyhliler Arabaşı Gecesi'nde Niğdeli Ferdi ile coştu

Hasanşeyhliler Arabaşı Gecesi'nde Niğdeli Ferdi ile coştu
Hasanşeyhliler Arabaşı Gecesi'nde Niğdeli Ferdi ile coştu

Konyalılar Federasyonu çatısı altında yer alan, Konya’nın Meram ilçesine bağlı Hasanşeyh Köyü’nün ve İzmir’de yaşayan sakinlerinin 1963 yılında kurduğu Konya Hasanşeyhliler Derneği’inde düzenlenen arabaşı yemeğinde, mahalli sanatçı “Niğdeli Ferdi” geceye renk kattı.

haber arası detay

 

Sağlık sorunları nedeniyle pandemi sürecinde hizmet ve birliktelikten yoksun kalan dernek yönetimi ve üyeleri, her hafta Çarşamba günleri düzenledikleri çeşitli aktiviteleri ile sivil toplum örgütleri arasında dikkat çekiyor. Dernekte, pandemi günlerinin acısını çıkarırcasına ülke ve yerel bazda düzenlenen vefa ve anma günleri, mevlit, yöresel ağırlıklı sohbet ve eğlenceler hız kesmeden devam ediyor.

BİZ İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ

Dernek başkanı Ali Devebacak program sonunda bir açıklama yaparak: “Derneğimiz Mevlana hoşgörüsü ile tüm hemşehrilerimizi kucaklayarak, üyelerimizin talepleri doğrultusunda çeşitli hizmetler vermeye devam ediyoruz. Nitekim hayırseverlerimizin katkısıyla otuza yakın öğrencimize burs veriyoruz. İki gün önce bir toplu sünnete vesile olduk. Arka arkaya mevlit ve kandil merasimleri de düzenledik. Arada bir eğlence amaçlı ikramlar ve çiğ köfte partisi de yapıyoruz. Bu Çarşamba da İç Anadolu’nun ve Konya’mızın bir kış geleneği olan “Arabaşı Günü” gününde mahalli sanatçı Niğdeli Ferdi’yle (Yunus Karadiken) eğlendik. Hoş bir gece oldu. Derneğimiz herkese açık olup, herhangi bir kar amacı ve siyasi emeli yoktur. Biz insana yatırım yapıyoruz. Yeni projelerde buluşmak üzere, gecemize katılan, katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Konyalılar Federasyonu başkanı Yusuf Devebacak, eski dernek başkanı Nurettin Çankılınç ve takvim sponsorlarının onur konuğu olarak katıldığı program, dernek çatısı altında birleşen İzmir’de yaşayan Konyalıların ve çevre sakinlerinin memnuniyeti ile sona erdi.

Haber ve Fotoğraf:  Bayram ÇAN

Yorum Yaz