Müftülük, Cumhuriyetin kuruluşunu kutladı

Müftülük, Cumhuriyetin kuruluşunu kutladı
Müftülük, Cumhuriyetin kuruluşunu kutladı

Karşıyaka Müftülüğü, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yıl dönümü dolaysıyla bir etkinlik programı düzenledi.
Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından Kemalpaşa Cami i imamı Selim Seyar’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti okuması ile başladı.

haber arası detay


Programa İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İzmir Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, AK Parti İzmir Yönetim Kurulu üyesi Nil Güneri, Siyasi Parti temsilcileri, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Coşkun Zenginer, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Şule Bayraktutan, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Özkan Açar, muhtarlar, STK başkan ve temsilcileri, Kur’an kursu kursiyerleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kur’an kursu öğrencilerinden emekli öğretmen Ergül Yalın’ın sunduğu program da İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler birer konuşma yaptı.


Bağımsız bir devleti olmayandini görevlerini yerine getiremez
Açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, insanlar fert olarak bir eve, oturacakları bir mekana muhtaç oldukları gibi, millet olarak da bir vatana muhtaç olduğunu belirterek şunları söyledi. “Bağımsız bir devleti olmayan, istiklal ve hürriyeti alınan milletler ne dünyada rahat edebilir ne de yeterli olarak dini görevlerini yerine getirebilirler. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan toprakları üstünde, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde bugün huzur ve güven içinde yaşıyorsak, ibadetlerimizi rahatça yapabiliyorsak bunu, bugünleri bize hazırlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimize ve şehitlerimize, kahraman ecdadımıza borçluyuz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle şükran ve minnetle anıyoruz. Yüce Allah devletimizi ve milletimizi her türlü tehlikeden, hain terör ve şiddet belasından muhafaza eylesin. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar, milletimiz bahtiyar olsun.”

İl Müftüsü ayakta alkışlandı
İzmir İl Müftüsü Salih Sezik Cumhuriyet vatan bayrak üzerine yaptığı konuşmasında kadına şiddete de yer verdi. İl Müftüsü Sezik’in konuşması salondakiler tarafından ayakta alkışlanması dikkat çekti. 
Karşıyaka Müftülüğü ’nün Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlediği “Vatan ve Bayrak” konulu şiir yarışmasında dereceye girenler şiirlerini okudu. 
TUNA-DER yönetmeni Çiğdem Sabuncuoğlu ve saz ekibinin verdiği kahramanlık türküleri mini konseri ile devam eden program, şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Yorum Yaz