Türkiye'nin en büyük Ekoturizm konaklama tesisi olacak

Türkiye'nin en büyük Ekoturizm konaklama tesisi olacak
2022 yılında toplam 270 yatak kapasitesine ulaşacak.
Türkiye'nin en büyük Ekoturizm konaklama tesisi olacak Türkiye'nin en büyük Ekoturizm konaklama tesisi olacak

Quiet Abana Türkiye'nin en büyük Beko turizm tesisi olacak : Hacıveli Mahallesinde uzun yıllar ilkokul olarak kullanıldıktan sonra bir süre atıl kalan akabinde ise restoran şeklinde revize edildikten sonra turizm alanında faaliyet gösteren bina ve çevresi yapılacak yeni yatırımla tatil konusunda da beklentileri değiştirecek bir tesis olacak.

haber arası detay

 

ASÜER Contultancy&Investment AŞ, doğa, tarih ve damak tadı konusunda Karadeniz'in gizli kalmış yıldızlarından olan biri olan bölgemizde turizm tesisi için çalışmalara başladı. İlk olarak konağın restoresi ile başlayan ekipler, diğer taraftan bahçe ve çevre düzenlemesi işlerini de yürütüyor.

2022 yılında toplamda 270 yatak kapasitesi sunmaya hazırlanan ekolojik tesis, Abana'yı turizmde en çok rağbet gören rotalar arasına yükseltecek. Ülke turizmine ekolojik tatil açısından model olacak bu yeni konaklama kompleksinde 110 bin metrekarelik alanda birbirine 3'er dönüm mesafe ile inşa edilen bungolavlarda devre mülk sezonluk tatil, toplantı salonları içeren otel, çadır ve karavanda konaklama seçenekleri sunulacak. 

Tesis, ekolojik pazarın yanı sıra meyve sebze yetiştirilecek hobi bahçeleri, at çiftlikleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları ile doğa sporlarına uygun bir ortamda güvenli, konforlu ve sessiz tatilin adresi olacak.

Pandemi sürecinde tüm dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen yatırıma devam eden ASÜER Yönetimi, Quiet Abana projesini Büyük Millet Meclisimizin 100. yılında kamuoyuna duyururken, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023'te Kastamonu'nun ve Türkiye'nin en büyük ekolojik turizm tesisini konuklara açmayı hedefliyor.

 


Belediye Başkanımız Yunus Akgül, AK Parti Kastamonu Milletvekilimiz Metin Çelik ve AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ile ilçemizde inşaat çalışmaları hızla devam eden turizm yatırımı Quiet Abana'da incelemelerde bulundu.

İncelemeler kapsamında restoresi tamamlanan konak ile yeni inşa edilen kafe-restoran alanı gezilerek, konaklama tesisleri ile havuzun inşa edileceği alan gezilerek yatırımcı Aydoğan Süer'den çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi alındı.

Aydoğan Süer, Quiet Abana'nın birinci etabının önümüzdeki yaz sezonunda açılarak ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacağını söyledi.

Ziyarette Belediye Meclis Üyemiz Feridun Yıldız ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi hemşehrimiz Engin Yıldız, AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel ve AK Parti Abana İlçe Başkanı Murat Baş da yer aldı.

Yalnızca Abana ve Kastamonu’nun değil Batı Karadeniz’in kaderini değiştirecek olan ve Hacıveli’de inşa çalışmaları devam eden dev ekoturizm yatırımı Quiet Abana, görkemli bir lansmanla kamuoyuna ve turizm dünyasına tanıtıldı.

Kastamonu’yu ekoturizm ile parlatacak olan iki dev proje Quiet Abana ve Quiet Pınarbaşı için Kastamonu Üniversitesi Konferans Salonu’nda lansman toplantısı düzenlendi.

Bugüne dek alışveriş merkezleri, perakende, yatırım ve kiralama alanında önemli başarılara  imza atan iş insanı Dr. Aydoğan Süer ve yatırım ortaklarının inşa edeceği turizm tesislerinin sunumu ile başlayan program kapsamında Kastamonu Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü imzalandı. 

Kastamonu Valisi Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, Pınarbaşı Başkanı Şenol Yaşar, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve kurum temsilcilerinin katıldığı programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da telefonla bağlandı.

İlçemizden Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Baş, İl Genel Meclisi Üyesi Celal Şen, bir önceki dönem Belediye Başkanı Altan Erdoğan ve Turizm Derneği Başkanı Muharrem Sıvar’ın da yer aldığı programda iş insanı hemşehrilerimiz Remzi Gür, Sudi Topal ve Kemal Akar ile çok sayıda önemli isim video yoluyla tebrik ve hayırlı olsun temennilerini iletti.

Başkanımız Yunus Akgül, katıldığı programda konuşma yaparak projenin önemine değindi ve yaklaşık 100 milyon lira gibi bir rakamla Türkiye’nin en büyük ekoturizm yatırımının Abana’ya kazandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını, kendilerine düşen her konuda yatırımcıların yanında yer alacağını ifade etti.

Dünyanın en büyük otel zinciri Wyndham Otelin de imzasının bulunduğu Quiet Abana  ile konaklamada suit oda ve manzaralı oda talebi geride kalacak. 

Şık ve konforlu villalardan oluşan projenin her metrekaresinde, tesis içinde atılan her adımda, doğanın huzurunu ve güzelliğini seyredip koklamak mümkün.

Çam ağaçları arasından Hacıveli Kanyonu’na bakan proje, 700 metrelik geniş bir cepheden nefes kesen güzellikler ve denize doymak isteyenler için hazırlanıyor. 

100 dönüm alan içinde, 130 odada 300 yatak kapasitesine sahip Quiet Abana, ekoturizme dünyaca ünlü otel zincirinin çalışma disiplinini ve beğenilen kalite anlayışını ekleyecek. 

Aydınlık, çevre dostu, olabildiğince yalın mimari projede, restoran, lobi, havuz gibi alanlarda şeffaf camlı asansörler ile bulutların arasında bir yaşam kurgulanmış. Ahşap villalar,  bungalov sadeliğinin ötesinde, taptaze ve yeni bir lüks anlayışını simgeliyor. Her türlü konforun düşünüldüğü yapılar içinde başrol ormanların temiz havası ve konuklarına sunduğu sessizlikte.

Yorum Yaz