Yozgat’ta Toplu Proje Açılış Töreni

Yozgat’ta Toplu Proje Açılış Töreni
Yozgat’ta Toplu Proje Açılış Töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Teşrifleriyle, Yozgat Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, Yozgat’ta Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 12 adet proje ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 1 adet projenin açılış töreni gerçekleştirildi.

haber arası detay


Program, şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci’nin konuşmalarıyla açıldı. Genel Sekreter Ahmet Emin KİLCİ konuşmasında Sayın Bakanımızın teşrifleriyle SOGEP, Güdümlü ve Mali Destek Programları kapsamında destek verilen 12 adet projenin açılışını yapmaktan duyduğu gururu ve mutluluğu dile getirdi. Bu projelerin 9 farklı ilçede yer almasının ajansların kuruluş misyonuna uygun olacak şekilde kalkınmanın yerele yayılmasının bir örneği olduğunu belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise yaptığı konuşmada, menfur bir hastalık nedeni ile hayatını kaybeden, değerli mesai arkadaşımız Elif Aybike Büyükyılmaz için başsağlığı diledi ve kendisinin adının Yozgat’ta yapılacak bir proje ile yaşatılmasını istedi. Bakanlık ve bağlı kurumlarıyla Yozgat'ın gelişip kalkınması için çalıştıklarını vurgulayan Varank, "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle hayata geçen tam 13 projenin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğitimden tarıma, kırsal kalkınmadan turizme kadar birçok alanı ilgilendiren bu projelerin toplam yatırım tutarı 28 milyon lirayı buluyor. Her biri birbirinden önemli bu projeler, şehrimizin gençlerine, kadınlarına, çiftçilerine ve turizmine hizmet edecek, Yozgat'ın ekonomisine güç katacak." ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin de birer konuşma yaptı.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, bugüne kadar Yozgat’ın sosyal ve ekonomik olarak kalkınmasına katkı sunan 115 projeye 100 milyon TL üzerinde destek sağlamıştır. Kalkınma birçok disiplini ve sektörü içinde barındıran bir kavramdır. Bu nedenle çocuk parklarından kreşlere, liselerden gençlik merkezlerine, çiftçilerden kadın kooperatifine, imalatçılardan girişimcilere kadar pek çok kesime ve konuya hitap eden projeler desteklenmiştir.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı faaliyetleri sadece MDP ile sınırlı kalmamaktadır. Yozgat’ın UNESCO Öğrenen Şehirler Ağına dahil olması, Sarıkaya Roma Hamam’ının UNESCO geçici miras listesinden kalıcıyı listeye alınması, Yozgat’ın yatırım ortamının tanıtımı için yapılmış olan organizasyonlar, gençlerimiz için hazırladığımız Kariyer Mentörlüğü programımız, Yozgat Yatırım Destek Ofisimiz tarafından sürdürülen faaliyetlerimizin sadece bir kısmını oluşturmaktadır.

Yorum Yaz