Bilimden Sanata, Spordan Eğitime: Bahattin Tatış Ödülleri’nde Gecenin Yıldızları

Bilimden Sanata, Spordan Eğitime: Bahattin Tatış Ödülleri’nde Gecenin Yıldızları
Bahattin Tatış Ödülleri Sahiplerini Buldu: İTK Çocuk Korosu Cumhuriyet Coşkusunu Yaşattı
Bilimden Sanata, Spordan Eğitime: Bahattin Tatış Ödülleri’nde Gecenin Yıldızları

İzmir Özel Türk Koleji (İTK) ve İTK Mezunları Derneği iş birliğinde düzenlenen “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak” ödülleri, 9 Ocak 2024 Salı akşamı İTK Bornova Kampüsü’nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Sanayi Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddık İçli, İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, İTK Mezunlar Derneği Başkanı Ülkü Toker, İTK Genel Müdürü Dr. Hüseyin Özcan, İTK Kurucu Üyeleri, İTK Okul Müdürleri, İTK Öğretmenleri, İTK Mezunları, ödül alanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

haber arası detay

Törende konuşan İTK Mezunlar Derneği Başkanı Ülkü Toker, Bahattin Tatış’ın eğitim felsefesinin her zaman var olacağını belirterek, “Bahattin Tatış, Türkiye’nin eğitimine büyük katkılar sağlamış, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş, yenilikçi, vizyon sahibi bir eğitimciydi. Onun kurduğu İTK, bugün Türkiye’nin en başarılı okullarından biri olarak eğitim hayatına devam ediyor. Biz de İTK Mezunları Derneği olarak, onun adını yaşatmak ve onun izinden giden başarılı kişi ve kurumları ödüllendirmek için bu töreni düzenliyoruz. Bu yıl beşinci kez verdiğimiz ödüllerimiz, Bahattin Tatış’ın vizyonunu yansıtan alanlarda veriliyor. Bu ödülleri alanlar, bizim için birer rol modeldir. Onları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış ise, babası Bahattin Tatış’ın hayatını eğitime adadığını ve Cumhuriyet’in değerlerini her zaman savunduğunu söyledi. “Hayatını eğitime adamış bir Atatürk çocuğu olan babam, merhum Bahattin Tatış bundan daha güzel anılamazdı. Onun adına verilen ödüller, onun eğitim anlayışını ve ideallerini geleceğe taşıyor. Bu ödülleri alanlar, bizim için birer gurur kaynağıdır. Onlar, Türkiye’nin yarınlarına ışık tutuyor. Onlara teşekkür ediyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Ödül töreninde, Bilime Katkı Ödülü, UCLA Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde profesör olan ve biyomedikal cihazlar, nanoteknoloji, yapay zeka ve tele-sağlık alanlarında yaptığı çalışmalarla dünyaca tanınan Prof. Dr. Aydoğan Özcan’a verildi. Özcan, ödülünü İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddık İçli’nin elinden aldı.

İş’te Başarı Ödülü, Intel’in Kurumsal Strateji ve Planlama Başkan Yardımcısı olan ve teknoloji sektöründe önemli başarılara imza atan Ayşegül İldeniz’e takdim edildi. İldeniz, ödülünü İzmir Sanayi Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın elinden aldı.

Sporda Başarı Ödülü, Türkiye’de kadın su topu sporunun gelişmesine katkı sağlayan ve 2023 yılında Türkiye’yi Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Kadın Su Topu Takımı’na verildi. Takım, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden aldı.

Yaşama Katkı Ödülü, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve eğitim, sağlık, sosyal yardım, kültür, sanat, çevre gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Türkiye Yardım Sevenler Derneği’ne takdim edildi. Dernek, ödülünü Genel Başkan Dilek Bayazıt’ın elinden aldı.

Eğitime Katkı Ödülü, İTK’nın ilk mezunlarından olan ve 40 yıldır İTK’da öğretmenlik yapan Belgin Sevgi Üçyüz’e verildi. Üçyüz, ödülünü İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in elinden aldı.

Sanatta Başarı Ödülü, Türk pop müziğinin efsane ismi Erol Evgin’e takdim edildi. Evgin, ödülünü İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in elinden aldı.

Bu yıl ilk kez verilen Onur Ödülü ise, İTK’nın kurucu üyelerinden ve İTK Mezunlar Derneği’nin ilk başkanı olan Bülent Tokalıoğlu’na verildi. Tokalıoğlu, ödülünü İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış’ın elinden aldı.

Ödül töreninin ardından, Cumhuriyet’in 100. yılına özel 100 öğrenciden oluşan İTK Çocuk Korosu’nun sahne aldığı gecede konuklar bir kez daha Cumhuriyet coşkusu yaşadı. Öğrencilerin vals gösterisi ve Bornova Kampüsü 9. Sınıf Öğrencisi Öykü Karakülah’ın muhteşem dans performansı ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda, ödül alanlar ve davetliler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz