CHP’li Atila, EGİKAD Üyelerini Büyüledi: “İzmir’i Türkiye’nin Süper Ligi Yapacağım”

CHP’li Atila, EGİKAD Üyelerini Büyüledi: “İzmir’i Türkiye’nin Süper Ligi Yapacağım”
Atila’dan EGİKAD’a Çarpıcı Ziyaret: “İzmir’i Kadınlar ve Gençlerle Yöneteceğim”
CHP’li Atila, EGİKAD Üyelerini Büyüledi: “İzmir’i Türkiye’nin Süper Ligi Yapacağım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, seçim çalışmaları kapsamında Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ile bir araya geldi. Atila, kadınların ve gençlerin siyasette daha aktif olması gerektiğini vurguladı.

haber arası detay

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu Aşkıner ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı ziyarette, Atila’ya CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Kadın Kolları Başkanı Neriman Balcı Türkeri ve partililer eşlik etti.

Atila, EGİKAD ile Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) arasında imzalanan işbirliği protokolünü de kutlayarak, iki STK’nın daha etkili projelere imza atacağına inandığını söyledi.

Atila, İzmir’in Türkiye’nin süper liginde olması gerektiğini belirterek, “İzmir’in bir evladı olarak İzmirlilerin, siyasetin, sporun, sanatın, kültürün Türkiye’nin süper liginde olmasını istiyorum. Bugünkü durumumuzun Türkiye için yeterli olmadığını biliyorum. Çünkü biz İzmirlilerin sadece İzmir değil, Türkiye için de önemli bir sigorta olduğunu, önemli bir yol açıcı olduğunu biliyorum. İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun kenti. İzmir’in Türkiye için hedefleri olması lazım. Hep birlikte Türkiye için büyük iddialarımız olmalı. Her alanda Türkiye’de önde olmalıyız. Yerel yöneticilik anlamında da Türkiye’de önemli bir konumda olmalıyız. Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Atila, kentlilerin kenti yönetmesini sağlamak için ortak akıl ve katılımcı anlayışla hareket edeceklerini ifade ederek, “Bornova Belediye Başkanlığımda borçsuz bir belediye bıraktık. Şimdi de daha iyilerini yapmak için yola çıktık. Kentimizi kadınlar, gençlerle ortak akılla yönetmeye talibiz. Birlikte üretelim birlikte yönetelim. Hep birlikte ortak aklı ortaya koyarak kentlilerin kenti yönetmesini sağlayacağım. Siyasete en önemli unsur katılımı arttırmaktır. Anket, ön seçim yoklama hepsine hazırız” diye konuştu.

Atila, deprem ve kentsel dönüşüm konusunda da belediyelerin hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, “Belediyelerimize ait bir senaryomuzun olması lazım. Bornova Belediye Başkanlığımda 7 adet olan deprem toplanma alanlarını 67’ye çıkardık. Kentsel dönüşümde de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak da depreme karşı önlemlerimizi alacağız. Kentsel dönüşümü de insan odaklı yapacağız” dedi.

EGİKAD Başkanı Aşkıner ise, Atila’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “EGİKAD olarak kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal hayata katılımını destekliyoruz. Aday adaylarımızın da kadınların ve gençlerin siyasette daha fazla yer alması için çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Olgun Atila’nın bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz” dedi. Ziyaret, EGİKAD üyelerinin Atila’ya sorularını yöneltmesi ve Atila’nın soruları yanıtlamasıyla sona erdi.

Yorum Yaz