İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları’nda Zirveyi Bırakmadı

İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları’nda Zirveyi Bırakmadı
İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları takımı, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Kış Okulunda 12 madalya elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, uluslararası yarışmalara katılma, burs, ek kat sayı ve para ödülü gibi fırsatlar kazandı
İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları’nda Zirveyi Bırakmadı

İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları takımı, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Kış Okulundan altın, gümüş ve bronz madalyalarla döndü. Öğrenciler, uluslararası yarışmalara katılmaya ve çeşitli ödüller almaya hak kazandı.
Bilimde İzmir Farkı: 12 Madalya Birden
TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Kış Okulunda İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları takımı, biyoloji, kimya, fizik, matematik ve astronomi alanlarında 12 madalya kazandı. Öğrenciler, milli takıma seçilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
 

haber arası detay

İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları’nda Şampiyon

TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Kış Okulu’nda İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları takımı, 12 madalya kazanarak büyük bir başarı gösterdi. Öğrenciler, uluslararası yarışmalara katılmak için hazırlanıyor.

TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Kış Okulu, 27 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Biyoloji, kimya, fizik, matematik ve astronomi alanlarında yapılan yarışmalara, ikinci aşama sınavı sonucunda başarılı olan öğrenciler katıldı.

İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları takımı, kış okulunda gösterdiği performansla dikkat çekti. Öğrenciler, biyoloji alanında 1 altın, 1 gümüş; kimya alanında 2 gümüş, 3 bronz; fizik alanında 2 gümüş; matematik alanında 2 bronz; astronomi alanında 1 gümüş madalya olmak üzere toplam 12 madalya elde etti.

Öğrenciler, aldıkları madalyalarla hem İzmir’e hem de okullarına gurur yaşattı. Ayrıca, uluslararası yarışmalara katılmaya, 2205-Lisans bursiyeri olmaya, üniversite sınavında ek kat sayı almaya, mentörlük desteği almaya ve para ödülü almaya hak kazandı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, öğrencileri tebrik ederek, “İzmir eğitim ailesi olarak önceliğimiz, öğrencilerimizi çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanıma sahip, geleceğe yön veren, akıllarının yanına kalplerini de koyan bireyler olarak yetiştirmektir. Elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartan ve İzmir’e büyük bir gurur yaşatan öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.

Öğrenciler, milli takıma seçilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Milli takıma seçilecek öğrenciler, 2024 yılında Riyad, Astana, İsfahan ve Vassouras’da yapılacak olan uluslararası yarışmalara katılacak

Yorum Yaz