İzmir, Türkçenin Gücünü Fark Edecek: TDED İzmir Şubesi Faaliyete Başladı

İzmir, Türkçenin Gücünü Fark Edecek: TDED İzmir Şubesi Faaliyete Başladı
TDED İzmir Şubesi, Dil ve Edebiyatın Yanı Sıra Kültür ve Sanat Alanında da Projeler Geliştirecek
İzmir, Türkçenin Gücünü Fark Edecek: TDED İzmir Şubesi Faaliyete Başladı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED), Türkçenin güzelliğini ve zenginliğini yaşatmak için çalışmalarını sürdürüyor. Dernek, 2008 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanında şubeler açarak dil ve edebiyat alanında faaliyet gösteriyor. Son olarak, İzmir’de de bir şube kuruldu. TDED İzmir Şubesi’nin kurucusu ve başkanı TRT Spikeri Emre Şimşek, “Dilimiz kimliğimizdir. Türkçenin gücünü fark etmek ve korumak her Türk vatandaşının sorumluluğudur. Biz de bu sorumluluğun bilinciyle İzmir’de Türkçe sevgisini yaymak için çalışacağız” dedi.

haber arası detay

TDED İzmir Şubesi, dil ve edebiyatın yanı sıra kültür ve sanat alanında da projeler geliştiriyor. Kelime ve Ötesi, Yazar Neden ve Nasıl Yazar?, İçimizi Kağıda Döküyoruz gibi özgün projelerle İzmir’in kültür ve sanat hayatına renk katmayı hedefliyor. Ayrıca, medeniyet okumalarıyla Türk kültürünün derinliklerine inerek kültürel mirasımızı tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor. Dernek, genel merkezinin hazırladığı dil ve edebiyat, şiir, hikâye ve çocuk dergilerini de İzmirli okurlarla buluşturuyor.

TDED İzmir Şubesi, kamu yararı statüsüne sahip bir dernek olarak farklı meslek gruplarından Türkçe tutkunlarını bir araya getiriyor. Derneğin kurucu üyeleri arasında Türk dili ve eğitim tarihi uzmanı Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Tuğba Şimşek, Hüseyin Küçükdemirci, Fatih Özkılınç, Dr. Ömer Dikici, Ayşe Ümran Erdoğan, Neslihan Topak, Orhan Fatih Doğan, Özgür Özkök, Salih Akagündüz, Fatma Elif Güneş gibi isimler bulunuyor. Dernek, İzmir’de Türkçenin sesini yükseltmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yorum Yaz