Konak'ta Yeni Dönemin İşaretleri: Yenilenen Kadrolar, Şeffaf Yönetim ve Gürçeşme Planı

Konak'ta Yeni Dönemin İşaretleri: Yenilenen Kadrolar, Şeffaf Yönetim ve Gürçeşme Planı
Konak Belediye Meclisi'nde Mayıs ayı toplantısıyla birlikte yeni dönem başladı. Başkan Mutlu, yenilenen kadrolar, şeffaf yönetim anlayışı ve Gürçeşme Planı Revizyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Konak'ta Yeni Dönemin İşaretleri: Yenilenen Kadrolar, Şeffaf Yönetim ve Gürçeşme Planı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Kemeraltı'ndaki yangının ardından bölgenin dirençli bir kent yapısına kavuşması için çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

haber arası detay

Konak Belediyesi'nde Hizmet Binası Projesinde Yeni Gelişme: Yol Kapanmayacak, Çalışmalar Devam Edecek

Konak Belediyesi'nin Basmane'de inşa edilecek yeni hizmet binası projesinde yolun kapanmaması için proje değişikliği yapılacak. Başkan Mutlu, inşaatın en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Konak Belediye Meclisi Mayıs Ayının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi: Yenilenen Kadrolar, Şeffaf Yönetim ve Gürçeşme Planı Konuşuldu
Konak Belediye Meclisi, Mayıs ayının ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıda yeni komisyonlar kuruldu, belediyenin yenilenen kadroları açıklandı ve Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu ele alındı.

Yenilenen Kadrolar ve Şeffaf Yönetim

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, toplantıda belediyenin yenilenen bürokrat ve müdür kadrolarını açıkladı. Ahmet Giliz, Naime Beyazıt, Simge Eldeniz Başkan Yardımcısı olarak göreve başlarken, birçok müdürlükte de değişiklikler yapıldı.

Başkan Mutlu ayrıca şeffaf yönetim anlayışına vurgu yaparak, meclis üyeleri ve Konak halkıyla verilerin paylaşılacağını, düzenli olarak raporların web sitesinde yayınlanacağını belirtti.

Yeni Komisyonlar Kuruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdüm sağlanması amacıyla yeni komisyonlar kuruldu. İleri Yaş Çalışmaları, Sosyal Politikalar, Kooperatifler ve Pazar Yerleri ve İnsan Hakları ve Emek olmak üzere 4 yeni komisyon oluşturuldu.

Gürçeşme Planı Revizyonu Tartışıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanan Konak İlçesi, 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonuna Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün yaptığı itiraz oyçokluğuyla reddedildi. Başkan Mutlu, Gürçeşme planlarının çok önemli olduğunu ve parselasyon sürecinin başlaması gerektiğini ifade etti.

Basmane'de Yeni Bina Projesi

Konak Belediyesi'nin Basmane'de inşa edilecek yeni binasının temel çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Mutlu, yolun kapanmaması ve iş makinelerinin kolay çalışması için proje yapıldığını belirtti.

Kemeraltı'nda Dirençli Kent Yapısı Gerekliliği

Kemeraltı'ndaki tekstil deposunda çıkan yangınla ilgili de konuşan Başkan Mutlu, esnafın can güvenliğinin önemine dikkat çekerek Kemeraltı'nın dirençli bir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Genel Değerlendirme

Konak Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı, yenilenen kadrolar, şeffaf yönetim anlayışı, Gürçeşme Planı Revizyonu ve Basmane'de yeni bina projesi gibi önemli konuların ele alındığı bir toplantı oldu. Ayrıca Kemeraltı'ndaki yangınla ilgili de görüşler paylaşıldı.

Yorum Yaz