Ödemiş Belediyesi’nden çevreci ve ekonomik proje: Atık yağ getir, hediye çekini götür

Ödemiş Belediyesi’nden çevreci ve ekonomik proje: Atık yağ getir, hediye çekini götür
Atık yağlarını geri dönüştüren Ödemişliler, Otamış’tan alışveriş yapacak
Ödemiş Belediyesi’nden çevreci ve ekonomik proje: Atık yağ getir, hediye çekini götür

Ödemiş Belediyesi, atık yağların geri dönüşümü için hediye çeki dağıtıyor. Ödemiş Belediyesi, çevre kirliliğine ve iklim krizine karşı mücadele etmek için atık yağların toplanması ve değerlendirilmesi için yeni bir proje başlattı. Proje kapsamında, 5 litre ve üzeri atık yağlarını mahalle muhtarlıklarına bırakan Ödemişlilere, Otamış Halkın Marketi’nden alışveriş yapabilecekleri hediye çeki veriliyor. Toplanan atık yağlar ise Biosun Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi’ne gönderilerek elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

haber arası detay

Ödemiş Belediyesi, bu proje ile hem çevreyi korumayı hem de vatandaşları teşvik etmeyi amaçlıyor. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Atık yağlar, doğaya ve insan sağlığına büyük zararlar veriyor. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Bu nedenle, atık yağlarımızı lavaboya dökmeyerek, muhtarlıklarımızda bulunan toplama noktalarına getirmemiz gerekiyor. Böylece, hem çevreyi hem de su kaynaklarımızı korumuş olacağız. Ayrıca, atık yağlarımızı geri dönüşüme kazandırarak, ülke ekonomisine de katkı sağlayacağız. Bu proje ile hemşehrilerimizin çevresel duyarlılığını artırmak istiyoruz. 5 litre ve üzeri atık yağ getiren vatandaşlarımıza, Otamış Halkın Marketi’nden hediye çeki veriyoruz. Bu sayede, hem vatandaşlarımızın alım gücünü destekliyoruz hem de atık yağların toplanmasını özendiriyoruz” dedi.

Ödemiş Belediyesi, bu proje ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü Sıfır Atık çalışmalarına da devam ediyor. Ödemiş Belediyesi, Küçük Menderes Havzasının ilk 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni kurarak, evsel katı atıkları da elektrik enerjisine dönüştürüyor. Ödemiş Belediyesi, gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir kent bırakmak için çevre dostu projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Yorum Yaz