Şile’nin Yaşlılarına Bahar Geldi: Şile Baharı Yaşlı Bakımevi Projesi

Şile’nin Yaşlılarına Bahar Geldi: Şile Baharı Yaşlı Bakımevi Projesi
Şile Belediyesi, yeni dönemde hedef projeleri arasında yer alan Yaşlı Bakım Evi Projesi’ni tanıttı. Proje, 200 yataklı oda, etkinlik alanı, yemekhane, konferans alanı ve atölye alanları ile yaşlıların rehabilite olabilecekleri.
Şile’nin Yaşlılarına Bahar Geldi: Şile Baharı Yaşlı Bakımevi Projesi

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı Yaşlı Bakım Evi Projesi’ni sosyal medya hesabından duyurdu. Proje, Şile’nin yaşlı nüfusuna konforlu, ferah ve sosyal bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyor.
Şile Belediyesi’nden Yaşlılara Saygı ve Sevgi Projesi: Şile Baharı Yaşlı Bakımevi
Şile Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı İlhan Ocaklı, yeni dönemde yaşlılara yönelik önemli bir proje hazırladıklarını açıkladı. Şile Baharı Yaşlı Bakımevi Projesi, Şile’nin sağlıklı havası eşliğinde yaşlıların yaşam kalitesini yükseltecek, onlara saygı ve sevgi gösterecek.

haber arası detay

Şile Belediyesi’nden Yaşlılara Özel Proje: Şile Baharı Yaşlı Bakımevi

Şile Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı İlhan Ocaklı, yeni dönemde hedef projeleri arasında yer alan Yaşlı Bakım Evi Projesi’ni sosyal medya hesabından duyurdu. Ocaklı, “Büyüklerimiz, yaşlılarımız bizim her zaman en büyük önceliğimiz oldu. Yeni dönem için yine insanımıza odaklandık” dedi.

Şile, demografik yapısı ve yerleşik köy hayatının devam ettiği kırsal mahalleleri sebebiyle yoğun bir yaşlı nüfusuna ev sahipliği yapmakta. Şile Belediyesi, bu nüfusun ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor. Bu kapsamda, bakıma ihtiyaç duyan, yalnızlıktan sıkılan, sağlık desteği arayan yaşlılar için Şile Baharı Yaşlı Bakımevi Projesi’ni hayata geçirmeyi planlıyor.

Proje, Şile’nin sağlıklı havası eşliğinde yaşlıların rehabilite olabilecekleri, yaşıtlarıyla sosyalleşebilecekleri, konforlu ve ferah mekânlarda kalabilecekleri bir hizmet sunmayı amaçlıyor. Projede 200 yataklı oda, etkinlik alanı, yemekhane, konferans alanı ve atölye alanları bulunacak. Peyzajı, mimari detayları ve hizmet anlayışı ile öne çıkan proje, Şile Belediyesi’nin sosyal belediyecilik vizyonunun önemli bir yansıması olacak.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, projeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: “Büyüklerimiz, yaşlılarımız bizim her zaman en büyük önceliğimiz oldu. Yeni dönem için yine insanımıza odaklandık. Şile Baharı Yaşlı Bakımevi Projemizde temel olarak bakıma ihtiyaç duyan, yalnızlıktan sıkılan, sağlık desteği arayan yaşlılarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, yaşadıkları süreyi rahat ve aktif geçirmeleri sağlayacağız. Proje kapsamında konuklarımıza ve yakınlarına kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri konforlu, ferah mekânlar tasarladık. Projemizde 200 yataklı oda, etkinlik alanı, yemekhane, konferans alanı ve atölye alanları bulunacak. Peyzajı, mimari detayları ve hizmet anlayışı ile özellikle yaşlılarımızın Şile’nin sağlıklı havası eşliğinde rehabilite olabilecekleri, yaşıtlarıyla sosyalleşebilecekleri bu önemli proje Şile Belediyesi’nin sosyal belediyecilik vizyonunun önemli bir yansıması olacak. Bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şile’mize ve yaşlılarımıza hayırlı olsun.”

Şile Baharı Yaşlı Bakımevi Projesi, Şile Belediyesi’nin yaşlılara yönelik diğer sosyal hizmetlerine de katkı sağlayacak. Şile Belediyesi, 2021 yılında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde başlattığı Evde Bakım Projesi ile kişisel bakım ve ev temizliği gibi hizmetlere ihtiyaç duyan ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılara kuaför ve detaylı ev temizliği hizmeti veriyor. Ayrıca, Şile Belediyesi, yaşlıların sosyal hayata katılımını artırmak için çeşitli etkinlikler, geziler, kurslar ve seminerler düzenliyor.

Şile Belediyesi’nin Yaşlı Bakım Evi Projesi, Şile’nin yaşlı nüfusuna değer veren, onların yaşam kalitesini yükselten, onlara saygı ve sevgi gösteren bir proje olarak takdir topluyor. Şile halkı, bu projenin hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Yorum Yaz