Ayvalık’ta Sağlık Turizmi Canlanacak

Ayvalık’ta Sağlık Turizmi Canlanacak
Hayırsever bir vatandaşın bağışladığı arsaya özel hastane yapılması için çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Mesut Ergin, özel hastane projesinin ilçeye büyük katkı sağlayacağını ve sağlık turizminde de ön plana çıkaracağını ifade etti.
Ayvalık’ta Sağlık Turizmi Canlanacak

Hayırsever iş insanı Cihan Şişman’ın bağışladığı arsaya yapılacak olan özel hastane için 27 Şubat’ta ihale yapılacak. Belediye Başkanı Mesut Ergin, projenin ilçenin sağlık sorununa çözüm getireceğini söyledi.
 Ayvalık’a Özel Hastane Müjdesi
Ayvalık Belediyesi, sağlık alanı olarak ayrılan on dönümlük arsaya özel hastane yapılması için ihaleye çıkıyor. Belediye Başkanı Mesut Ergin, ihaleye katılmak isteyen yatırımcıları davet etti.
 

haber arası detay

Ayvalık’ta Özel Hastane İçin İhale Heyecanı

Ayvalık Belediyesi, hayırsever iş insanı Cihan Şişman’ın bağışladığı arsaya özel hastane yapılması için ihaleye çıkıyor. 27 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan ihale, Ayvalık’ın sağlık sorununa çözüm getirmeyi hedefliyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yıllardır özel hastane ihtiyacı duyulan ilçede, hayırsever bir vatandaşın bağışladığı arsaya özel hastane yapılması için çalışmaların başladığını duyurdu. 150 Evler Mahallesi’nde bulunan ve imar planlarında sağlık alanı olarak ayrılan on dönümlük arsaya, Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler Yönetmenliği’ne uygun bir özel hastane yaptırılacağını belirten Başkan Ergin, ihaleye katılmak isteyen yatırımcıları davet etti.

Başkan Ergin, “Ayvalık’ta Devlet Hastanesi’nin yetersizliği, bazı branşlarda doktor yokluğu ve özel hastanelerin bulunmayışı nedeniyle vatandaşlarımız kent dışına gitmek zorunda kalıyor. Bu durum hem maddi hem de manevi açıdan büyük sıkıntılar yaratıyor. Biz de bu sorunu çözmek için hayırsever iş insanı Cihan Şişman’ın bağışladığı arsaya özel hastane yapılması için ihaleye çıkıyoruz. Bu sayede hem ilçemizin hem de çevre ilçelerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmış olacağız” dedi.

Başkan Ergin, ihaleye katılmak isteyen yatırımcıların, 27 Şubat günü saat 14.00’te Belediye binasında hazır bulunmaları gerektiğini söyledi. İhale şartnamesinin Belediye web sitesinden veya Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nden temin edilebileceğini belirten Başkan Ergin, “İhaleye katılmak isteyen yatırımcılarımızın, arsanın bulunduğu bölgeyi yerinde görmelerini ve projelerini ona göre hazırlamalarını tavsiye ediyorum. Arsamız, gelişmekte olan bir bölgede, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerinde bulunuyor. Planlanmasıyla, altyapısıyla her türlü yatırım olanaklarının sunulacağı bu arsada yapılacak olan özel hastane, ilçemize büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Başkan Ergin, özel hastane projesinin hayata geçmesiyle, Ayvalık’ın sağlık turizminde de önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti. Başkan Ergin, “Ayvalık, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası, gastronomisi ve turizm potansiyeliyle zaten cazibe merkezi bir ilçe. Bu ilçeye bir de özel hastane kazandırırsak, sağlık turizminde de ön plana çıkacağız. Hem yerli hem de yabancı turistler, tatil yaparken aynı zamanda sağlık hizmetlerinden de yararlanabilecekler. Bu da ilçemizin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak” dedi.

Başkan Ergin, özel hastane projesinin Ayvalık’ın en büyük ihtiyacını karşılayacağını ve ilçenin gelişimine ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz