Güney Kore’de Türk doğal taşlarına büyük ilgi

Güney Kore’de Türk doğal taşlarına büyük ilgi
Türk doğal taş sektörü, yıllık 1,5 milyar dolarlık doğal taş ithalatı yapan Güney Kore pazarında yeni iş fırsatları arıyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği, 10 Türk firmasıyla birlikte Korea Build Week 2024 KINTEX Fuarı’na katıldı
Güney Kore’de Türk doğal taşlarına büyük ilgi

Ege Maden İhracatçıları Birliği, 10 Türk firmasıyla katıldığı Korea Build Week 2024 KINTEX Fuarı’nda Türk doğal taşlarının kalitesini ve çeşitliliğini sergiledi. Güney Koreli mimarlar, müteahhitler ve ithalatçılar Türkiye pavyonuna yoğun ilgi gösterdi. Türk doğal taş sektörü, dünyanın en büyük doğal taş ithalatçılarından biri olan Güney Kore’de yeni pazarlar açmak için çalışıyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği, 10 Türk firmasıyla birlikte Korea Build Week 2024 KINTEX Fuarı’na katılarak Türk doğal taşlarının çeşitliliği, kalitesi ve uygunluğunu anlattı.

haber arası detay

Türk doğal taşları Güney Kore’de boy gösteriyor

Türk doğal taş sektörü, dünyanın en büyük doğal taş ithalatçılarından biri olan Güney Kore’de yeni iş fırsatları arıyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) öncülüğünde, 10 Türk firması, 21-24 Şubat tarihlerinde Seul’de gerçekleştirilen Korea Build Week 2024 KINTEX Fuarı’na katıldı.

Fuarda, Türkiye pavyonunu ziyaret eden Güney Koreli ve diğer ülkelerden gelen mimarlar, iç mimarlar, endüstriyel tasarımcılar, müteahhitler ve ithalatçılar, Türk doğal taşlarının çeşitliliği, kalitesi ve estetiği ile tanıştı. Türk doğal taş sektörü, Güney Kore’deki yapı projelerinde daha fazla yer almak için ürünlerini ve hizmetlerini tanıttı.

EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türk doğal taş sektörünün 2024 yılında ihracatını artırmak için yoğun bir tanıtım faaliyeti içinde olduğunu belirtti. Alimoğlu, “Güney Kore, yıllık 1,5 milyar dolarlık doğal taş ithalatıyla önemli bir pazar. Biz de bu pazardan hak ettiğimiz payı almak için çalışıyoruz. Güney Kore’deki dostlarımızla iş birliği yapmak istiyoruz. Türk doğal taşları, dünyanın pek çok prestijli projesinde kullanılmıştır. Güney Kore’de de aynı başarıyı göstermek istiyoruz” dedi.

EMİB, fuar öncesinde ve sırasında, Güney Kore’deki önemli kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirdi. EMİB heyeti, Kore İthalatçılar Birliği, Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer ve Kore Uluslararası Müteahhitler Birliği ile bir araya geldi. Türk doğal taş sektörünün Güney Kore pazarındaki potansiyelini ve avantajlarını anlattı.

EMİB Yönetim Kurulu Üyesi Efe Nalbantoğlu, Güney Kore’deki büyük müteahhitlik firmalarıyla ortaklıklar kurmayı hedeflediklerini söyledi. Nalbantoğlu, “Samsung, Hyundai gibi dünya devi firmalar, Çanakkale Köprüsü gibi Türkiye’deki büyük projelerde yer alıyor. Biz de bu firmaların projelerinde Türk doğal taşlarını kullanmalarını sağlamak istiyoruz. Ürün ve hizmet kalitemizle onları şaşırtacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

EMİB Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Sezgin ise, Türk doğal taşlarının sağlık, lezzet ve doğallık açısından üstün özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Sezgin, “Türk doğal taşları, bakteri barındırmaz, kolay temizlenir ve uzun ömürlüdür. Bu nedenle özellikle pastaneler, restoranlar, oteller gibi yerlerde tezgah olarak tercih edilir. Türk doğal taşlarının projelere uygunluğu, akredite laboratuvarlarda test edilebilir. Sıcaklık, donma, su emme gibi testler yapılır” dedi.

Yorum Yaz