“Seferihisar’da Tarihi Gün: İyi Parti’den CHP’ye Toplu Geçiş”

“Seferihisar’da Tarihi Gün: İyi Parti’den CHP’ye Toplu Geçiş”
İzmir Seferihisar’da İyi Parti’den istifa eden 317 kişi, aralarında İlçe Başkanı Kürşat Cebeci’nin de bulunduğu isimlerle birlikte CHP’ye katıldı. CHP’ye katılacak İyi Partili kişi sayısının 500’ü bulması bekleniyor.

 İyi Parti Seferihisar İlçe Örgütü’nden istifa eden ilçe başkanı Kürşat Cebeci dahil, yüzlerce kişi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altına girdi. CHP Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin, “Bugün Seferihisar’da tarihi bir gün yaşanıyor. Halkın ittifakını kuracağız dedik. Bugün işte halkın ittifakını kuruyoruz.” dedi.

haber arası detay

Başlık: “CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: ‘Burası Umudun Adresi’” : CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İyi Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan partililere hitaben, “Burası umudun adresi. Biz insana insan olduğu için değer veren bir anlayıştan geliyoruz. Geçmişte İyi Parti’de mücadele eden hemşehrilerimiz bugün CHP saflarına katılarak, demokrasi mücadelemize destek verecekler.” dedi.

İzmir Seferihisar’da, İyi Parti’den istifa eden ve aralarında İlçe Başkanı Kürşat Cebeci’nin de bulunduğu 317 kişi, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. Bu önemli siyasi gelişme, İyi Parti ve CHP arasındaki siyasi dinamikleri ve Türkiye’nin genel siyasi atmosferini etkileyebilir.

İyi Parti’den istifa edenler arasında İlçe Başkanı Kürşat Cebeci de bulunuyor. Cebeci ve diğer 316 kişi, CHP’ye katıldı ve rozetlerini Seferihisar Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel ile CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar’dan aldılar. Bu durum, İyi Parti’nin yerel örgütlenmesinde önemli bir değişikliği işaret ediyor ve CHP’ye katılacak İyi Partili kişi sayısının 500’ü bulması bekleniyor.

CHP Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin, Sığacık Seçim Ofisi’ni coşkulu bir kalabalıkla birlikte açtı. Alanı tıklım tıklım dolduran Seferihisarlılar, çalınan şarkılara eşlik etti. İyi Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan 317 kişi de, seçim ofisi açılışında yer aldı. Aralarında İyi Parti Seferihisar eski İlçe Başkanı Kürşat Cebeci’nin de bulunduğu isimlere CHP rozetleri Başkan İsmail Yetişkin’in yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel ile CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar tarafından takıldı.

Açılışa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Burası umudun adresi. Biz insana insan olduğu için değer veren bir anlayıştan geliyoruz. Aramıza katılan çok değerli isimler var. Geçmişte İyi Parti’de mücadele eden hemşehrilerimiz bugün CHP saflarına katılarak, demokrasi mücadelemize destek verecekler. Kendilerine hoş geldin diyoruz. Yolumuz açık olsun. Seçim büromuz hayırlı olsun” diye konuştu.

CHP’ye katılan İyi Partilileri tebrik eden İsmail Yetişkin, “Bugün Seferihisar’da tarihi bir gün yaşanıyor. Halkın ittifakını kuracağız dedik. Bugün işte halkın ittifakını kuruyoruz. İyi Parti Seferihisar İlçe Örgütü’nden istifa eden ilçe başkanı sayın Kürşat Cebeci dahil, yüzlerce kişi bugün Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altına giriyor. Her zaman söylüyorum. Sen ben yok, Biz varız! Bugün her zamankinden daha çok biz olduk. Bir olduk. Bizim soframız geniş. Herkese yer var. Aramıza katılan tüm yol arkadaşlarıma hoş geldiniz diyorum” dedi.

İyi Parti’den istifa eden Kürşat Cebeci, "Bundan 5 yıl önce Cumhuriyet değerlerimiz için güç birliği yapmıştık. Bugün yeniden kıymetli Başkanımız İsmail Yetişkin’in davetiyle bundan sonraki 5 yılda Seferihisar’ı birlikte yönetmek kaidesiyle yola çıktık. Seferihisarımız için İsmail Başkanımızın başarısı için Cumhuriyetin meşalesinin sürekli yanması için Ulu Önderimizin izinde mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Bu gelişmeler, Türkiye’nin siyasi sahnesinde önemli bir değişikliği işaret ediyor ve İyi Parti ile CHP arasındaki ilişkilerin gelecekte nasıl şekilleneceği konusunda önemli ipuçları veriyor. İyi Parti’den CHP’ye geçişlerin devam edip etmeyeceği ve bu durumun yerel ve genel seçimlerde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.