SEHAYDER'den Aydın'a Destek; Seferihisar Hayvan Dostu Bir İlçe Olacak

SEHAYDER'den Aydın'a Destek; Seferihisar Hayvan Dostu Bir İlçe Olacak
Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, SEHAYDER'i ziyaret etti ve önemli açıklamalarda bulundu.
SEHAYDER'den Aydın'a Destek; Seferihisar Hayvan Dostu Bir İlçe Olacak

24 Saat Hizmet Verecek Barınak ve Ambulans;Seferihisar, hayvan haklarına verdiği önemle öne çıkan bir ilçe olmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın’ın Seferihisar Hayvan ve Doğa Dostları Derneği’ni (SEHAYDER) ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar, bu konudaki kararlılığın altını çiziyor.

haber arası detay

Aydın, mevcut hayvan barınağının rehabilitasyonunu yapacaklarını ve can dostlarımıza hizmet vermek üzere bir ambulansın hizmete sunulacağını belirtti. Bu ambulans ve hayvan barınağı, haftanın her günü, günün her saati hizmet verecek şekilde planlanıyor. Bu gelişme, hayvan hakları ve çevre konularında farkındalık yaratma çabalarına büyük katkı sağlayacak.

Seferihisar’ın doğal güzelliklerini ve kültürel mirasını koruma sorumluluğunun bilincinde olan Aydın, doğaya ve hayvanlara karşı duyarlı ve sorumlu bir yaklaşım sergilemenin temel görevler arasında olduğunu vurguladı. SEHAYDER’in çalışmalarını takdirle karşılayan ve destekleyen Aydın, Seferihisar’ı daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir ilçe haline getirmek için derneğin tecrübe ve önerilerinden faydalanacaklarını ifade etti.

Aydın, siyasetin hiçbir canlı üzerinden yapılmaması gerektiğini, sokak hayvanlarının sorun olarak görülmemesi ve Seferihisar’ın habitatına dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Yerel yönetim, ilçe tarım ve orman müdürlüğü, özel veteriner hekimler ve SEHAYDER’in birlikte yöneteceği bir sistem kurmayı hedefliyor. Bu sistem, sokak hayvanlarının, hayvan severlerin ve Seferihisarlıların mutlu olduğu ve bir arada yaşadığı bir Seferihisar için olacak.

Aydın, hayvanlarla ilgili farkındalığının arttığını ve SEHAYDER çatısı altında herkesin çok değerli bir iş için bir arada olduğunu dile getirdi. İlgili tüm kurumların koordineli çalışması, 24 saat esasıyla hizmet verilmesi ve ilçedeki veteriner hekimlerden ücretli hizmet satın alınması gibi konulara öncelik vereceklerini açıkladı.

Seferihisar’ın geleceği, doğanın ve hayvanların sesine kulak vererek, onları koruyarak ve kollayarak inşa edilecek. 31 Mart’tan sonra, rehabilitasyonu tamamlanan hayvan barınağının ve ambulansın 7/24 hizmete başlamasıyla, Seferihisarlılar için daha mutlu ve huzurlu bir yaşam alanı yaratılması hedefleniyor.


Seferihisar'da Hayvan Dostlarına Müjde! Aydın'dan 7/24 Hizmet Verecek Hayvan Barınağı ve Ambulans 

Aydın, mevcut hayvan barınağının rehabilitasyonunu yapacaklarını ve 7 gün 24 saat hizmet verecek bir hayvan ambulansı temin edeceklerini söyledi. Aydın'ın açıklamalarının ardından SEHAYDER üyeleri de büyük memnuniyet duydu ve projelerini desteklediklerini ifade etti.


Seferihisar'da Hayvan Dostlarına Müjde! Aydın'dan 7 Gün 24 Saat Hizmet Verecek Hayvan Barınağı ve Ambulans Sözü
Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, Seferihisar Hayvan ve Doğa Dostları Derneği'ni (SEHAYDER) ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut hayvan barınağının rehabilitasyonunu yapacaklarını ve 7 gün 24 saat hizmet verecek bir hayvan ambulansı temin edeceklerini müjdeleyen Aydın, Seferihisar'da hayvan hakları ve doğa koruma konusunda önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Aydın, SEHAYDER ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Hayvanlar ve doğa, sadece insanların değil tüm canlıların yaşam hakkına sahip olan, bizimle birlikte bu gezegeni paylaşan ortaklarımızdır."
"SEHAYDER'in hayvan hakları ve çevre konularında yaptığı bilinçlendirme çalışmaları, toplumda farkındalık yaratma açısından son derece kıymetlidir."
"Bizler de bu doğrultuda, derneğin tecrübe ve önerilerinden faydalanarak, Seferihisar'ı daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir ilçe haline getirmek için çalışacağız."
"Sokak hayvanları sorun olarak görülmemeli. Sokak hayvanlarının Seferihisar'ın habitatına dahil etmemiz; sokak hayvanlarının, hayvan severlerin ve Seferihisarlıların mutlu olduğu ve bir arada yaşadığı Seferihisar için yerel yönetimin, ilçe tarım ve orman müdürlüğünün, özel veteriner hekimlerin, SEHAYDER'in hatta milli eğitim müdürlüğünün birlikte yönettiği, özel veteriner hekimlerden ücretli hizmet satın alındığı bir sistemi kuracağız."
"Bu sistem ve hayvan barınağı 7 gün 24 saat esasıyla çalışacak. Merkezinde canlı bir varlığın olduğu hizmetin mesai saatleri sınırlı olması sorunları çözmez yeni sorunlara vesile olur."
Aydın'ın açıklamalarının ardından SEHAYDER üyeleri de büyük memnuniyet duydu. Dernek üyeleri, Aydın'ın hayvan hakları ve doğa koruma konusundaki hassasiyetini takdir ettiklerini ve projelerini desteklediklerini ifade ettiler.

Aydın'ın Seferihisar Belediye Başkanı seçilmesi halinde gerçekleştireceği diğer hayvan hakları ve doğa koruma çalışmaları arasında şunlar yer alıyor:

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve rehabilite edilmesi için çalışmalar yapılması
Hayvanlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratacak eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları düzenlenmesi
Hayvan barınağının kapasitesinin artırılması ve barınma koşullarının iyileştirilmesi
Doğal alanların korunması ve yeşil alanların artırılması için çalışmalar yapılması
Aydın'ın Seferihisar'da hayvan dostlarına verdiği sözler, ilçede büyük yankı uyandırdı. Hayvan severler ve doğa korumacıları, Aydın'ın projelerini desteklediklerini ve Seferihisar'ın hayvan dostu bir ilçe olması için birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Ek Bilgiler:
Seferihisar, hayvan hakları ve doğa koruma konusunda oldukça duyarlı bir ilçe olarak biliniyor.
İlçede birçok hayvan sever derneği ve sivil toplum kuruluşu faaliyet gösteriyor.
Seferihisar Belediyesi de hayvan hakları ve doğa koruma konusunda çeşitli çalışmalar yürütüyor.


 

Yorum Yaz