SOSYAL MEDYANIN VİRAL İSMİ MOZIS (@mozisc) İLE TANIŞIN!

SOSYAL MEDYANIN VİRAL İSMİ MOZIS (@mozisc) İLE TANIŞIN!
Güzel bir dereceyle İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği’ni kazandım.
SOSYAL MEDYANIN VİRAL İSMİ MOZIS (@mozisc) İLE TANIŞIN!

Son zamanlarda sosyal medyada Seda Sayan, Tuba Büyüküstün, Müge Anlı ve Hatice gibi isimlerin ünlü videolarına technomiksler yapmasıyla viral olup tanınan MOZIS’ın (Musa Gök / IG:@mozisc)  instagramda çok sevilen remix’leri ile viral oldu.

haber arası detay

Müzikal geçmişi oldukça eski olan Mozis, belli bir müzik tarz ve kalıba bağlı kalmayı hiçbir zaman sevmediğini ,içinden nasıl geliyorsa o şekilde müzik yapmayı ve içerik üretmeyi sevdiğini belirtiyor.

Sosyal medyada adını sıkça duyuran Mozis’in en çok öne çıkan paylaşımlarından biri de Seda Sayan’a uyarladığı video oldu.

Seda Sayan Uyuyan Adam Remix: https://www.instagram.com/p/CuhetrornXI/

Müzik prodüksiyonu anlamında her şeyin 2008 yılında üniversiteye hazırlık döneminde bilgisayarına indirdiği basit bir müzik programıyla başladığını belirten MOZIS serüvenini şu şekilde anlatıyor: 

AİLEM SINAV SONUCUMDAN ENDİŞE EDİYORDU

“1991 yılında Denizli’de doğdum. Küçüklüğümde ağzımda sürekli yeni melodilerle gezdim. Kafamda şarkılara miksler yapıyor, şarkı sözlerini kendimce değiştiriyordum. 2008 yılında müzik prodüksiyonu ile tanıştım ve külüstür bilgisayarıma bir program yükledim. Deneye yanıla kulağımı geliştirip, kendi kendime  müzik teorisi ve prodüksiyon öğrendim. Müziğe öyle odaklanıyordum ki ailem bana destek olsalar da ders çalışmayı pek sallamadığım için üniversite sınav sonucumdan endişe etmeye başlamışlardı. Neyse ki güzel bir dereceyle İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği’ni kazandım. ‘’

TUBA BÜYÜKÜSTÜN- I NEED TO UNDERSTAND REMIX: https://www.instagram.com/p/CvAZwyAKohk/

İSTANBUL’DAKİ BİRÇOK MEKAN VE FESTİVALDE SOLİST OLARAK CANLI SAHNE ALMA FIRSATIM OLDU

‘’Üniversite zamanında bir çok grup kurma deneyimim oldu ama sahne almaya 2012-2114 yılları arasında aralarına solist ve söz yazarı olarak katıldığım, electronic müziği canlı olarak icra eden NETT grubu ile başladım. Kanyon AVM de dahil İstanbul’daki birçok mekan ve festivalde solist olarak canlı sahne alma fırsatım oldu. Sonrasında solist olarak canlı söylemektense elektronik müzik prodüksiyonu ve DJ olmak daha çok ilgimi çekmeye başladı. 2014-2016 yılları arasında stüdyosu olan bir arkadaşımla hem kendimiz hem başkaları için elektronik müzik prodüksiyonu yapıyorduk. İlk DJ setup’ı ile tanışmam da o zaman gerçekleşti. Aynı arkadaşımla Ehat&Mozıs (Techno/House) ve Sawboys (Türkçe House Remix Projesi) adlı iki DJ duo projesi kurduk ve çeşitli etkinliklerde DJ seti başına geçtik. ‘’

BELKIS TV- SANDIK MÜTEAHHİTİ REMIX: https://www.instagram.com/p/CseHuR8KQMb/

İÇERİK ÜRETMEMEK ELİMDE DEĞİLDİ

‘’Seneler boyu müzikle aram hep bir ayrıl bir barış şeklindeydi. Bazen küsüp bir sene müziğin başına oturmuyordum. Bazen çok yoğun prodüksiyonlar yapıyordum. Ama insan belli bir yaşa geldikten sonra hayatın o kadar da ciddiye alınacak bir şey olmadığını ve risk alıp sevdiğin şeyin peşinden koşmanın ne kadar önemli olduğunu daha anlıyor. Tabii gerçekten sevdiğin şeyin ne olduğunu anlamak çok önemli. Örneğin; benim sanırım  ensevdiğim şey show yapmak, sahnede olmak tanınmak, takdir edilmek. Bence bu önemli bir psikolojik pattern ama 2 senelik terapi sonunda kabul ettim artık ahah:) Eskiden zordu belki ama sosyal medya çağında kendi show yapabilme yeteneğini artık çok daha kolay milyonlara gösterebiliyorsun. Ve neredeyse her şeyin alıcısı var. Müziğin alıcısı ise çok daha fazla. Genel olarak insanlar sevdikleri kült olmuş videoların altına güzel mikslenmiş müziklere bayılıyorlar. Bunu hem yerel hem globalde görebiliyoruz. Ben de bu noktada kendi tarzımla sosyal medyada yer almak istedim. Sude Belkıs’ın “Çekilin ben sandık müteahhitiyim” videosunu gördüğümden itibaren yerimde duramadım bunu globalde ünlü olan “DJswill put anythingbefore the drop” akımıyla Türkiye’ye sunmak istedim ve yayınladım. Öylesine viral oldu ki dedim burdan devam ahah. İçerik üretmemek elimde değildi. Sonradan yavaş yavaş kendi hedef kitlemi buldum ve hem onların hem benim zevk alacağım içerikleri çıkarmaya devam ettim ve Seda Sayan-Uyuyan Adam Remix” ve “Tuba Büyüküstün- I needtounderstand” remiksleri ile çok daha fazla tanınırlığa ulaştım ve TV’de magazin programlarına bile çıktım. Benim için inanılmaz bir deneyimdi. Gerçekten inanamıyordum bu kadar büyük bir kitlenin geleceğine. Ama tabii ki çok mutlu oldum ahah. Artık bu tarz fenomen videoları görünce elim ayağım titriyor hemen mikslemek, o içerikten kendimce yeni bir içerik çıkarmak istiyorum. Bundan çok keyif alıyorum ve takdir edilmesini görmek de ayrıca haz veriyor.’’

BU İÇERİKLERİ UYGUN BİR ŞEKİLDE SAHNEYE DÖKMEYE HAZIRLANIYORUM

‘’Şu an DJ olarak çalmayı en sevdiğim tarz House ve Techno. Zaten sosyal medyada fenomen videolara olabildiğince bu tarzlardan miksler ve editler yapmaya çalışıyorum. Yavaş yavaş sahneme de bu video mikslerini uygun bir şekilde yerleştirmeye başladım. Sonuçta beni insanlar bu şekilde tanıyor ve benden bunları duymaktan keyif alıyorlar. Ama tabii ki sürekli bu şekilde komikli miksler özellikle techno çalarken sıkıcı olabilir. Bu yüzden sahneme tadında bir şekilde bu miksleri eklemeye çalışıyorum. Yakında çok büyük organizasyonlarında kendi tarzımda yer alıyor olacağım. Çok heyecanlıyım. ‘’ dedi.