Türk Kadın Kaptanlar, Dünya Denizlerinde Lüks Gemileri Yönetiyor

Türk Kadın Kaptanlar, Dünya Denizlerinde Lüks Gemileri Yönetiyor
Lüks Yolcu Gemilerinin Kaptanları Türk Kadınlar: “Mesleklerimizde ve Cinsiyet Eşitliğinde Örnek Oluyoruz”
Türk Kadın Kaptanlar, Dünya Denizlerinde Lüks Gemileri Yönetiyor

Dünya denizlerinde lüks yolcu gemilerini yöneten Türk kadın kaptanlar, hem mesleklerinde hem de cinsiyet eşitliği mücadelesinde örnek oluyor. Türkiye’nin ilk kadın kaptanı olan Dilek Gündoğdu, 2006 yılında başladığı kariyerinde birçok zorlukla karşılaştığını ancak pes etmediğini söylüyor. Gündoğdu, şu anda dünyanın en büyük yolcu gemisi olan Symphony of the Seas’in kaptan yardımcısı olarak görev yapıyor.

haber arası detay

Gündoğdu’nun yanı sıra, Türkiye’den başka kadın kaptanlar da var. Bunlardan biri de, 2018 yılında Celebrity Cruises şirketinin ilk kadın kaptanı olan Nazlı Çınar. Çınar, 2005 yılında mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden sonra, gemilerde stajyerlikten başlayarak kaptanlığa kadar yükseldi. Çınar, kadınların denizcilik sektöründe daha fazla yer alması gerektiğini belirtiyor.

Türk kadın kaptanların sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak, 2020 yılında Royal Caribbean şirketinin ilk kadın kaptanı olan Selda Genç de, bu başarıya imza atan isimlerden biri oldu. Genç, 2007 yılında mezun olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden sonra, gemilerde çeşitli görevlerde bulundu. Genç, şu anda dünyanın en büyük ikinci yolcu gemisi olan Harmony of the Seas’in kaptanı olarak çalışıyor.

Türk kadın kaptanlar, hem mesleklerinde hem de cinsiyet eşitliği mücadelesinde örnek oluyor. Türkiye’nin ilk kadın kaptanı olan Dilek Gündoğdu, 2006 yılında başladığı kariyerinde birçok zorlukla karşılaştığını ancak pes etmediğini söylüyor. Gündoğdu, şu anda dünyanın en büyük yolcu gemisi olan Symphony of the Seas’in kaptan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Yorum Yaz